Esther Hamers

Esther Hamers

Over Esther Hamers

Mijn naam is Esther Hamers (1971). Ik ben werkzaam aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht en heb een eigen leerruimte voor Zijnsoriëntatie in Hilversum.

Aan de school ben ik één van de leraren die de driejarige Zijnstraining en padbegeleiding verzorgt. Daarnaast ben ik leraar van Spiritjaar (aanbod voor jongvolwassenen) dat ik samen met Ronald van der Lee opgezet heb. 

In 1997 ben ik afgestudeerd in Klinische en Gezondheidspsychologie en vervolgens heb ik bij diverse arbeids- en organisatieadviesbureaus gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan in o.a. ontwikkelgerichte assessments, (loopbaan)coaching en hoger management development trajecten.

Als zelfstandig psycholoog (NIP) adviseer ik af en toe nog individuen en organisaties over vitale en duurzame inzetbaarheid van mensen in werk. 

Sinds 2011 loop ik het pad van Zijnsoriëntatie aan de school. Al tijdens de opleiding tot leraar Zijnsoriëntatie, ben ik 2015 mijn eigen leerruimte gestart voor Zijnsoriëntatie. Van daaruit geef ik cursussen en meditatielessen en begeleid ik stellen en individuen vanuit de zijnsgeoriënteerde visie. Op dit moment is mijn leerruimte gevestigd in Hilversum. 

Adres

Doelenstraat 42 3512 XJ Utrecht

E-mail

info@blz.nu

Esther Hamers is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie

De beroepsvereniging is in 2001 opgericht om de kwaliteit van het leraarschap continu te bevorderen en te bewaken. Om dit te realiseren heeft de beroepsvereniging onder andere een beroepsprofiel, een gedragscode en een  klachtenreglement ontwikkeld waar alle leden zich aan dienen te houden.

Daarnaast is de beroepsvereniging ook een ontmoetingsplaats waar leraren Zijnsoriëntatie de kwaliteit van hun vak-uitoefening op peil kunnen houden en verder kunnen ontwikkelen.

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid.”

Hans knibbe